Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Το τέλος της ανθρώπινης μαλακίας... τελικά δεν ήρθε


Σαν σήμερα, πριν από 5 χρόνια, ήρθε το τέλος του κόσμου. Όχι, δεν σας κάνω πλάκα. Όντως καταστράφηκε ο πλανήτης μας και ο πολιτισμός μας, μα η Νέα Τάξη Πραγμάτων συνεργάστηκε με τη NASA και τα ερπετοειδή απ' τον αστερισμό του Δράκοντα για να φτιάξουν μια εικονική πραγματικότητα τύπου Matrix για να μας κρατάει κοιμισμένους.
Ξυπνήστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μόνο εγώ ξέρω την αλήθεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111111111
Όλοι εσείς οι υπόλοιποι είστε πρόβατα που εγώ έχω την υποχρέωση να σώσω!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111111222222222222222
Διαδώστε τώρα πριν το κατεβάζω (το παντελόνι μου)!!!!!!!!!??????????????6666666666666

ΟΚ, ας σοβαρευτούμε λίγο. Μιλάω για το υποτιθέμενο τέλος του κόσμου που θα γινόταν στις 21/12/2012 και που λεγόταν ότι προέβλεψαν οι Μάγιας, ο σπουδαίος αυτός πολιτισμός που ζούσε στην Αμερική από το 2.000 π.Χ. ως τον 16ο αιώνα μ.Χ.. Φυσικά για να ζείτε ακόμα αυτό σημαίνει ότι δεν προέβλεψαν κανένα τέλος του κόσμου. Πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε, και μάλιστα από τη στιγμή που δεν προέβλεψαν το δικό τους τέλος;

Τι είχε γίνει τότε, μέχρι πριν από 5 χρόνια; Η ημερομηνία 21/12/2012 ήταν πράγματι σημαντική για τους Μάγιας, αλλά όχι ως το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ημερομηνία αυτή εμφανίζεται σ' ένα αριθμητικό σύστημα, με το οποίο παρακολουθούσαν μεγάλες χρονικές περιόδους. Το ημερολόγιο αυτό των Μάγιας ξεκινά από την ημερομηνία που υπολόγισαν ότι δημιουργήθηκε ο κόσμος, δηλαδή στις 11/8/3114 π.Χ.. Η μεγαλύτερη μονάδα μέτρησης του χρόνου που είχαν οι Μάγιας ήταν το B'ak'tun, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 394 χρόνια. Στις 21/12/2012 λοιπόν κλείσαμε 13 B'ak'tun, δηλαδή 5.125 χρόνια, από την δημιουργία του κόσμου. Σήμερα βέβαια ξέρουμε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν από 13,75 δισεκατομμύρια χρόνια. Όμως τι θα γινόταν με το τέλος του 13ο B'ak'tun; Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι Μάγιας θα συνέχισαν το ημερολόγιο με το 14ο B'ak'tun, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν θα συνεχιζόταν. Το πιθανότερο είναι ότι οι Μάγιας μάλλον θα ξεκινούσαν το ημερολόγιο απ' την αρχή. Κανένα όμως κείμενο των Μάγιας δεν αναφέρεται σε κανέναν Αρμαγεδδώνα.

Παρόλα αυτά, ένα μισοτελειωμένο ημερολόγιο ήταν υπεραρκετό για να γίνει το έλα να δεις. Και τι δεν είχαμε ακούσαμε τότε γι' αυτή τη μέρα. Αντιστροφή πόλων, ηλιακές εκλάμψεις που θα μας έκαναν ψητούς, καταστροφικοί σεισμοί, πλημμύρες, εισβολή εξωγήινων, εισβολή ενός πλανήτη στο Ηλιακό μας Σύστημα, πτώσεις μετεωριτών, παγκόσμιες επιδημίες, πυρηνικός πόλεμος, η ίδια η Δευτέρα Παρουσία, συνειδησιακά άλματα, έλευση ενός νέου μεσσία, πνευματικές επαναστάσεις, απότομη εξέλιξη του ανθρώπου από σάρκινο σε ενεργειακό ον, δημιουργία μαύρης τρύπας στο CERN και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Και όλα αυτά μέσα σε μία μέρα! Τι φάση;


Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ήταν της μόδας να περιμένεις και να ελπίζεις σε κάποια συντέλεια του κόσμου. Θυμάστε τι έγινε το 2000, με την καταστροφολογία που τρώγαμε στη μούρη κάθε φορά, μόνο και μόνο επειδή τότε άλλαζε ο αιώνας και η χιλιετία; Που και η αλλαγή αυτή δεν έγινε τότε, μα το 2001. Και τότε υπήρξαν "προφήτες" που μας μιλούσαν για τέλη του κόσμου, αν και όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο στο 2000. Δυστυχώς η ανθρώπινη βλακεία δεν είναι επίκαιρο φαινόμενο μα διαχρονικό. Και για το 1910 τα ίδια έλεγαν, με τον κομήτη του Χάλεϊ που υποτίθεται ότι θα έπεφτε πάνω μας ή ότι θα μας αρρώσταινε η ουρά του. Και για το 1962 τα ίδια έλεγαν, και μάλιστα από Ινδούς αστρολόγους που θεώρησαν ότι ένας συνδυασμός της θέσης των πλανητών και μιας έκλειψη Ηλίου ήταν σημάδια της Αποκάλυψης. Και για το 1982 τα ίδια έλεγαν, με την επανέκδοση ενός παλιότερου βιβλίου που προέβλεπε ολική ευθυγράμμιση πλανητών (κάτι που φυσικά δεν έγινε) και ολοκληρωτική καταστροφή του κόσμου. Κι αν ψάξουμε λίγο στην ιστορία του ανθρώπου, θα βρούμε ακόμη περισσότερα παραδείγματα. Βέβαια στο παρελθόν οι άνθρωποι φοβόντουσαν ακόμη και τη σκιά τους και πίστευαν ότι τα πάντα ήταν θέλημα θεού. Σήμερα έχουμε τα μέσα για να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε τα φυσικά φαινόμενα που κάποτε μας τρόμαζαν, ενώ παράλληλα έχουμε και την εμπειρία από τέτοιου είδους ψεύτικες προφητείες. Και παρόλα αυτά, εξακολουθούμε να τρομάζουμε για βλακείες. Είμαστε αδικαιολόγητοι! Είναι απαράδεκτο να έχουμε την επιστήμη του 21ου αιώνα και να πιθηκίσουμε σαν τους προγόνους μας στον 11ο αιώνα.

Και επί της ευκαιρίας, γιατί όταν λέμε "τέλος του κόσμου" το μυαλό μας αμέσως πάει αποκλειστικά και μόνο στο τέλος του ανθρώπινου είδους και όχι στο τέλος του Σύμπαντος στο οποίο ζούμε; Θέλετε να μου πείτε ότι ο Άνθρωπος είναι όλος ο κόσμος; Μήπως έχουμε παραγίνει εγωιστές;


Και ποιοι είναι αυτοί που τα πίστευαν όλα αυτά που λεγόντουσαν για το 2012, αλλά και για κάθε άλλη χρονιά; Ήταν δυστυχώς άνθρωποι που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πιστέψουν σε ό,τι τους πουν, από ασαφείς αστρολογικές προβλέψεις και επίπεδη Γη, μέχρι τον κάθε Μουρούτη να μιλάει για εμβόλια που προκαλούν αυτισμό και απειλές για χρεωκοπία αν δε εξαθλιωθούμε κι άλλο. Με τρομάζει που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι προτιμούν να μοιρολογούν και να κλαίγονται, παρά να ζουν τη ζωή τους απαλλαγμένοι από καταθλιπτικές αηδίες. Όλα αυτά τα περί "τέλος του κόσμου" και "Δευτέρας Παρουσίας" δεν είναι παρά δικαιολογίες τεμπέληδων, για να παραιτηθούν από κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ζωής τους και να υποδουλωθούν στο κάθε λαμόγιο. "Γιατί να κάνω κάτι για όλα αυτά που συμβαίνουν, αφού θα έρθει το τέλος του κόσμου;". Κι εγώ είμαι απογοητευμένος απ' όλη αυτή την κατάσταση, αλλά δεν σκοπεύω να πάρω ένα περίστροφο και να ρίξω στο κεφάλι μου. Υπήρχαν επίσης και άνθρωποι που όντως έλπιζαν ότι στις 21/12/2012 θα γινόταν κάτι όμορφο που θ' αλλάξει την ανθρωπότητα προς το καλύτερο, όπως μια πνευματική επανάσταση ή μια ραγδαία εξέλιξη σε ενεργειακές μορφές ζωής, ενώ δεν έλειπαν και εθνικιστές που περίμεναν τότε να εμφανιστούν οι Ελ και να καθαρίζουν για πάρτι τους. Πάντα να ελπίζουμε σε κάποιον άλλον να μας σώσει. Κι εμένα θα μου άρεσε να έρθουν κάποια μέρα εξωγήινοι να μας βοηθήσουν, αλλά δεν κάθομαι με σταυρωμένα χέρια για να τους περιμένω. Γιατί; Γιατί το πιο πιθανό είναι να μην έρθουν ποτέ!

Φυσικά και δεν έγινε τίποτα απ' τα παραπάνω. Ούτε καταστροφές, ούτε επίσκεψη εξωγήινων, ούτε εμφάνιση κάποιου ἀπὸ μηχανῆς θεού. Εγώ ούτε έλπιζα σε κάτι, ούτε φοβόμουν κάτι. Η μέρα αυτή πέρασε, χωρίς καμία καλή ή κακή αλλαγή. Άλλη μια μέρα, άλλη μια Παρασκευή. Έλπιζα τότε ότι με το σκάσιμο της φούσκας αυτής, η ανθρώπινη βλακεία θα άρχισε να υποχωρεί. Έλπιζα. Και έμεινα με την ελπίδα στο χέρι!


5 χρόνια πέρασαν από τότε και ακόμα δε βάλαμε μυαλό. Το "τέλος του κόσμου" επέστρεψε στις 23 Αυγούστου του 2013, στον Απρίλιο του 2014, στον Σεπτέμβριο του 2015 στις 23 Σεπτεμβρίου του 2017 και στις 20 Νοεμβρίου... του ίδιου έτους! Επίσης αναμένουμε το τέλος του κόσμου το 2020, το 2021 και το 2026. Μη χάσουμε. Και όλες οι προβλέψεις διατυπωμένες από μέντιουμ, αστρολόγους, παπάδες και προφήτες. Ποτέ από επιστήμονες. Μα είναι δυνατόν να ακούμε τους επιστήμονες, που μας έχουν προσφέρει τόσα πολλά καλά, όπως φάρμακα, ηλεκτρική ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, γνώσεις για τον πλανήτη μας, και τα εργαλεία για να χτίζουμε έναν πολιτισμό αφθονίας και να εξελιχθούμε σε Συμπαντικούς ανθρώπους, απαλλαγμένους από κάθε μορφής φόβου και καταπίεσης; Ας ακούσουμε τους αστρολόγους, τα μέντιουμ, τους συνωμοσιολόγους και τον κάθε Μουρούτη και Λιακόπουλο, που το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλουν τη νοημοσύνη μας και να μας προσφέρουν φόβο και ενοχές για τα πάντα!

Φυσικά και κάποια στιγμή θα έρθει το τέλος του κόσμου. Θα γίνει μετά από τρισεκατομμύρια χρόνια, με το θερμικό θάνατο του Σύμπαντος. Το τέλος της ανθρώπινης μαλακίας πότε θα έρθει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου